Eldöntötte, hogy Bulgária, Horvátország vagy egy másik ország lesz a második otthona külföldön? Kíváncsi arra, hogy ez az ország megfelel-e Önnek, és biztosítja-e az egészségügyi ellátásához szükséges követelményeket is? Mindenképpen javasoljuk, hogy készüljön fel rá.

 

Minden külföldi utazás előtt ügyfeleinknek javasoljuk, hogy kössenek biztosítást. Mi magunk is megtapasztaltuk ezt tavaly, amikor akut egészségügyi problémákkal kellett szembenéznünk, és a biztosításnak köszönhetően mindent nagyon jól kezeltünk. Rövid külföldi tartózkodás esetén lehetőség van olyan típusú egészségbiztosítás megkötésére is, amelyet a bankja is nyújt, ha az adott országban bankkártyával fizetett – javasoljuk, hogy tájékozódjon a bankjánál. Szerencsére mi ezt az egészségbiztosítást a bankunkon keresztül kötöttük meg.

 

Ha azonban 3 hónapnál hosszabb távú tartózkodásban gondolkodik, akkor vagy az adott országban kell egészségbiztosítással rendelkeznie, vagy külföldön kell egészségbiztosítást kötnie hazánkban, és ellenőrizze, hogy a biztosítási kötvénye kiterjed-e az adott ország, például Bulgária esetleges egészségügyi kockázataira. Az EU-n belül számos olyan, külföldön működő globális biztosítótársaság is van, amelyek nagyon jó feltételeket kínálnak az egészségbiztosításra. Tehát ott is köthet biztosítást. Idős emberek esetében szintén ajánlott a nemzetközi egészségbiztosítás megkötése, amely a beteg országok közötti szállítására is szolgál.

 

Manapság a legtöbb embernek kiegészítő egészségbiztosítása is van. Mindenképpen nem szabad a véletlenre bízni az egészségedet, mert az sosem alszik 😊.

legmagasabb minősítés ⭐⭐⭐⭐⭐
MMCEPI 2023
;