Az elmúlt évek statisztikái szerint, de valós tapasztalataink szerint is, a bulgáriai ingatlanok fő külföldi vásárlói között vannak az Európai Unió különböző országainak állampolgárai, valamint az EU-n kívüli országok, különösen Oroszország és Ukrajna lakosai.

A múltban a bulgáriai ingatlanok legnagyobb külföldi vásárlói elsősorban az Orosz Föderáció állampolgárai voltak. A jelenlegi helyzetet tekintve most ők a legnagyobb ingatlaneladók. Ingatlaneladásaik abból a félelemből fakadnak, hogy megtagadják tőlük az Európai Unióba való belépést. Sok orosz állampolgár azonban még mindig egész évben ott él.

A legnagyobb boomot a vevők tapasztalták a lakóingatlanok Bulgáriában tavaly 2021 főleg az ukrán oldalról. Nyilvánvaló okokból az ukrán állampolgárok egy stabil európai országban kerestek menedéket, ahol a legalacsonyabbak az ingatlanárak.

Bulgária folyamatos népszerűségét az Egyesült Királyság állampolgárai körében regisztrálták, akik közül sokan egész évben itt élnek. Itt alakítják ki közösségeiket és vannak kedvenc üdülőhelyeik.

A németországi és izraeli lakosok körében is nagy a vásárlók boomja. Az utóbbi években azonban más országok állampolgárai, például belgák, hollandok, de csehek, lengyelek, magyarok és szlovákok is egyre nagyobb érdeklődést mutatnak.

Akinek van lakása Bulgáriában, az elmondhatja, hogy a rendszeres légi összeköttetések az év bármely szakában teltházasak a Cseh Köztársaságból és Szlovákiából érkezőkkel, akik évek óta élvezik a tengerparti ingatlanjukat.

Az itteni ingatlanpiac dinamikus, és egy jó ingatlanajánlat nem melegszik sokáig. Számos országból nagy az érdeklődés.

Bulgária jelenleg a Fekete-tenger partján olcsó ingatlant kereső külföldi befektetők kedvelt célpontja.

legmagasabb minősítés ⭐⭐⭐⭐⭐
MMCEPI 2023
;