Ha egy csendesebb és kisebb üdülőhelyet keres, finom aranyszínű homokkal, tiszta és fokozatos bejárattal a tengerbe – Sveti Vlas a megfelelő választás. Ez a kisváros első pillantásra nagyon takarosnak, békésnek tűnik, zöldövezet és a Stara Planina-hegység veszi körül. Az üdülőhelyen számos luxus szállodakomplexumot talál, és a gyönyörű környező természet biztosan elvarázsolja Önt.

Ez a hely teljesen nyugodt hangulatot áraszt, akár július elején, akár a forró évszak közepén látogat ide. Az itteni utcák és strandok mentesek a tömegtől, a zajos diszkóktól és a kivilágított körhintáktól.

Mégis van itt minden, amit egy üdülőhelytől elvárhat – üzletek, szolgáltatások, pékségek és remek éttermek.

A strandok itt egyszerűen gyönyörűek, csendesek, rengeteg napozóággyal és pihenőhellyel. A strandröplabdapályát is használhatja, vagy frizbit dobálhat, mindenhol rengeteg hely van. Rengeteg bár és étterem, amelyek feldobják a forró napokat, és megadják a szükséges kikapcsolódást és nyaralási hangulatot.

De amíg nem unja meg a tengerparton való pihenést – az aktívabb nyaralók a könnyű túraútvonalak egyikét választják, vagy csak sétáljanak az erdőben gyalog vagy kerékpárral, és fedezzék fel a közeli Stara Planina hegyvonulatot. Itt a tiszta hegyi levegő, a tengeri klíma és a gyönyörű természet egyedülálló kombinációját találja.

A legnagyobb jachtkikötőre, a Marina Dinevi kikötőre is felhívjuk a figyelmét, amely akár 300 jacht befogadására is alkalmas. A séták során biztosan van mit nézegetni. Az egész kikötőt előkelő üzletek és nagyszerű, friss tenger gyümölcseit kínáló éttermek szegélyezik. Ugyanakkor kihasználhatja a hajókirándulások gazdag kínálatát, és bejárhatja a környéket, vízitaxival eljuthat Nessebar történelmi városába, banánhajón, Speed Boat-on utazhat, vagy felfedezhet más vízi látványosságokat..

Történelem:

Sveti Vlas jelenlegi helyén eredetileg egy halászfalu volt, amelyet a 2. században alapítottak a görög lakosság tagjai, és eredeti neve Larissa volt. A Sveti Vlas név csak a 14. században került használatba. A város túlnyomórészt görög volt egészen a 20. századig, amikor a helyi görögök többsége visszavándorolt Görögországba.

Helyszín

Az üdülőhely mindössze 5 km-re található a nyüzsgő fő üdülőhelytől, Sunny Beach-től és 35 km-re Burgasz repülőterétől. A jól kiépített tömegközlekedés zökkenőmentes összeköttetést biztosít, és a helyi busz 15-20 perc alatt elviszi Önt Sunny Beach üdülőhelyre. Javasoljuk, hogy látogasson el ebbe az üdülőhelyre, ha nagyobb bevásárlásokra vágyik, vagy ha kedvet érez a nyüzsgő bárokhoz és diszkókhoz.

Ha kényelmesebb szállítást keres a burgaszi repülőtérről Sveti Vlasba – a bolgár taxiszolgáltatások közvetlenül a repülőtérre érkeznek Önért, és 30 perc alatt az Ön apartmanjában vagy szállodájában van. A taxi szolgáltatás ára körülbelül 35€.

Szereti a történelmet, a városnézést és a gasztronómiát? Akkor ne felejtsd el meglátogatni Nessebart, az UNESCO Világörökség részét képező, mindössze 13 km-re található Nessebart. A közlekedés Nessebarba nagyon egyszerű – használhatja a tömegközlekedést (itt van a végállomása), vagy vízitaxival utazhat, és élvezheti az utazást a tengeren – megéri. 😊

legmagasabb minősítés ⭐⭐⭐⭐⭐
MMCEPI 2023
;