Ingatlant vásárolt Horvátországban, és bankszámlát kell nyitnia a folyó fizetésekhez? A folyamat nem bonyolult, és a bank viszonylag gyorsan el tud intézni mindent.

 

A horvátországi bankszámlanyitáshoz külföldiek számára kell egy saját OIB-szám (Osobni Identifikacijski Broj). Szüksége lesz továbbá egy érvényes útlevélre vagy személyi igazolványra. Ki kell töltenie egy űrlapot vagy kérelmet a külföldieknek szóló bankszámlanyitáshoz. A nyomtatványt online letöltheti a bank weboldaláról, vagy személyesen a bankban szerezheti be. Lehet, hogy jól beszélsz horvátul, de a legtöbb bankban dolgozó alkalmazott jól beszél angolul vagy németül, így nem okozhat gondot a kommunikáció. Az eljárás meglehetősen gyors.

 

A SEPA fizetések miatt célszerű horvát bankban vezetett számlával rendelkeznie, hogy az egyik számláról a másikra utalhasson, az ingatlan üzemeltetésével kapcsolatos folyó díjak, villany-, víz-, szemétszállítási stb. előlegek kifizetésére .

 

A legtöbb bank kínál online fizetési szolgáltatásokat és mobil banki szolgáltatásokat, ami különösen praktikus a számlák kifizetéséhez. Egyszerűen csak beolvassa a fizetést a minden fizetési megbízáson található QR-kód segítségével, és a fizetési adatok automatikusan kitöltődnek, majd már csak jóvá kell hagynia a fizetést, rákattintania a küldésre, és kész 🙂

legmagasabb minősítés ⭐⭐⭐⭐⭐
MMCEPI 2023
;