Görögország egy csodálatos ország, tele történelemmel, nagyon kedves és barátságos emberekkel, a gasztronómiáról nem is beszélve.
Számos tényezőnek köszönhetően ez az ország befektetési lehetőségeket kínál.

Néhány okot ajánlunk, hogy miért van ez így:
1. Elhelyezkedés: Görögország kedvező helyen fekszik Délkelet-Európában és a Földközi-tengeren, így nemcsak az európai és a globális piacon belül, hanem a kereskedelem és a befektetések szempontjából is kulcsfontosságú regionális szereplő.
2. Turisztikai ipar. Ez összefügg a bérelhető és megvásárolható ingatlanok iránti növekvő kereslettel, ami előnyös lehet a befektetők számára.
3. Ingatlanárak: Az elmúlt években az ingatlanárak Görögországban stabilizálódtak, és viszonylag alacsonyak más európai országokhoz, például Spanyolországhoz vagy Olaszországhoz képest. Emellett a görög kormányhatóságok igyekeznek kedvező üzleti környezetet teremteni az ingatlanbefektetők számára, például adókedvezmények és támogatások nyújtásával.
4. Fejlődési potenciál: Görögországban még mindig nagy fejlődési potenciál rejlik különböző ágazatokban, például a turizmus, az energia, a mezőgazdaság és a megújuló energiaforrások területén. Az ezeken a területeken történő befektetések hosszú távon jövedelmezőek lehetnek a befektetők számára.

Hogyan alakulnak az ingatlanárak Görögországban
Görögországban az ingatlanárak még mindig viszonylag alacsonyak, és az elmúlt években stabilitás következett be.

A görögországi ingatlanárindexet közzétevő Görög Nemzeti Bank adatai szerint 2021 első negyedévében az ingatlanárak átlagosan 3,3%-kal voltak alacsonyabbak, mint egy évvel korábban. Az elmúlt években azonban enyhe áremelkedés volt tapasztalható, ami pozitív lehet a befektetők számára.
Konkrétan Görögország fővárosában, Athénban az elmúlt években emelkedtek az ingatlanárak. A Numbeo adatai szerint 2022 januárjában egy lakás átlagos ára Athén központjában 2710 euró/m2 volt, míg egy évvel korábban 2460 euró/m2. A központon kívüli területeken az árak alacsonyabbak, 1 500 EUR és 2 000 EUR/m2 között mozognak.
Az átlagos nettó bérleti hozam Görögországban jelenleg az ingatlanár 5-6%-a között mozog.

legmagasabb minősítés ⭐⭐⭐⭐⭐
MMCEPI 2023
;