• Horvátország népszerű turisztikai célpont, gyönyörű strandokkal, történelmi emlékekkel, természeti és kulturális élményekkel.
  • Ez az ország emellett számos előnnyel rendelkezik, és kétségtelenül az egyik legvonzóbb az ingatlanbefektetések szempontjából.

A horvátországi tengerparti ingatlanokba történő befektetés egyik fő előnye, hogy az ingatlanok árának értéke, amely a helyszínhez kapcsolódik, stabil marad.
Zágráb +8,0%, Split +6,9%, Rijeka +6,4%.

Az árak a fővárosban, Zágrábban és a tengerparti helyszíneken nőttek a legnagyobb mértékben az euró mint fizetőeszköz bevezetése előtt, 2021 3Q-ban átlagosan 17%-kal. Az ingatlanárak továbbra is fenntartják növekedési ütemüket. Továbbra is több a kereslet, mint a kínálat, és korlátozottak az építési lehetőségek. A turisztikai bérleti díjbevételek továbbra is vonzóak.

Több mint 70 000 külföldi rendelkezik ingatlannal az Adria partján. A külföldi vevőknek mindössze 3%-a választotta Zágráb városát. A külföldiek körében a legnépszerűbb helyszínek Dubrovnik, Split, Opatija, Isztria, Hvar és Brac szigete.
A külföldi ingatlanvásárlók többsége: németek, osztrákok, britek, szlovének, szlovákok, csehek, hollandok, magyarok és oroszok.

A horvátországi ingatlanpiac rugalmasságának fő oka a korlátozott ingatlan-kínálat, a stabilitást az euró valuta 01/2023-as bevezetése és a schengeni övezethez való csatlakozás is hozza.
A világ minden tájáról érkező érdeklődés Horvátország meglátogatása iránt és a turizmus éves növekedése is fennmarad. Kanadából, az USA-ból, Svájcból és más országokból is egyre többen érdeklődnek Horvátország iránt. Ehhez kétségtelenül hozzájárult a Trónok harca sorozat is, amely Horvátország különböző területeit népszerűsítette, amelyek most elsősorban a földbirtokosoknak kedveznek. A szezonon kívüli rövid távú bérbeadások is megnyíltak.

A stabil gazdaság, a magas befektetői bizalom, az ország éves beruházásai a turizmus és az infrastruktúra fejlesztésére már meghozzák gyümölcsüket Horvátországban. Horvátország egy stabil, fenntartható turisztikai iparág kiépítésére is törekszik, tekintettel természeti kincseinek megőrzésére, hogy az ország a jövő generációi számára is olyan lehessen, mint amilyennek ma tapasztaljuk.

A horvátországi ingatlanárak alakulását negyedévente itt követheti nyomon:
https://www.globalpropertyguide.com/Europe/Croatia?ref=breadcrumb.

legmagasabb minősítés ⭐⭐⭐⭐⭐
MMCEPI 2023
;