Egy olyan tengerparti lakást vagy házat keres, amely minden kritériumának megfelel?

Közel a tengerparthoz, látványos kilátás és rengeteg szolgáltatás a közvetlen közelben… és ez csak néhány kívánság a listáján? A gyönyörű Horvátország ennél sokkal többet kínál. Barangolás a történelmi városok kőutcáin, a helyi konyha élvezete a tengerre néző kilátással, páratlanul kristálytiszta tenger és barátságos emberek, akikkel mosolyogva beszélgethetsz.

Ingatlanajánlatunkban talál tengerparti házakat, tengerparti apartmanokat, hagyományos kőházakat és luxus új építésű, első tengerszoroson épült ingatlanokat. Mi az Isztria – Krk szigetre koncentrálunk, ahová szabad híd vezet a szárazföldről. A teljes tengerpart Zadartól Dubrovnikig. Brac, Hvar, Solta, Ciovo, Murter, Pag és más szigetek. Az Ön preferenciáinak megfelelően szívesen találunk Önnek egyedi ingatlant és tanácsot adunk, hogy melyik tengerparti helyszín lesz az Ön számára a legmegfelelőbb.

Itt vannak az alapvető információk, amelyeket tudnia kell, mielőtt ingatlant vásárolna Horvátországban.

1. Az ingatlan ára

Az oldalunkon látható ingatlan ára már tartalmazza az ingatlan jutalékot, továbbá az adóhivatali regisztrációt, az ár tartalmazza a jogi szolgáltatásokat is, beleértve a Szerződések elkészítését és a hivatalos fordításokat a helyi nyelvre. Az egész folyamatban mindent „kulcsrakészen” végzünk, beleértve az energia, hulladék, víz stb. átírásokat. Segítünk az ügyfél speciális igényeinek, például csónakkikötőhelyeknek, parkolóknak stb. a megszervezésében is. Segítünk az elektronikus fizetések beállításában.
Fontos megjegyzés: Csak ellenőrzött horvátországi ingatlanügynökségekkel dolgozunk együtt, és nem számítjuk fel jutalékunkat. Az ingatlan ára ugyanaz, mintha egy horvát ingatlanügynöktől vásárolná meg. Úgy gondoljuk, hogy ügyfeleinknek könnyebb, ha egy olyan fontos ügyben, mint a külföldi ingatlanvásárlás, a helyi nyelven kommunikálnak, ahol mindent részletesen elmagyarázunk, és az Ön igényeit beépítjük a szerződésbe, és ez gyakorlatilag semmi plusz költséggel nem jár. Ellenőrizzük az állapotot, a dokumentumokat és felhívjuk a figyelmet az esetleges kockázatokra. Fontos azt is hangsúlyozni, hogy ügyfelünk a vevő, ezért igyekszünk a lehető legjobb feltételeket kialkudni számára.

2. Díjak ingatlanvásárlás esetén

Horvátországban, ha olyan eladótól vásárolunk ingatlant, aki nem ÁFA fizető, akkor az ingatlan árának (jutalék és díjak nélküli ár) 3%-át kitevő állami ingatlanátruházási/vásárlási adót kell fizetni.
Ezt az ingatlanvásárlási adót a helyi adóhivatal felszólítása alapján vetik ki Önre. Az állami adó megfizetésére vonatkozó felszólításra általában egy hónaptól számíthat, de előfordulhat, hogy az ingatlanátruházási kérelemnek az illetékes hivatalhoz történő benyújtásától számítva több hónap és 1 év is eltelik.
Fontos megjegyzés: Ha Ön új, 2 évnél nem régebbi (az építési engedélytől számított) ingatlant vásárol olyan eladótól, aki ÁFA fizető – a vevő nem fizeti a 3%-os ingatlanszerzési adót. Azonban az ingatlant a tényleges vásárlás előtt nem használhatták lakhatásra és bérbeadásra! Ebben az esetben az adót az eladó vagy az építtető fizeti, aki áfaköteles. Ez vonatkozik az építési engedéllyel rendelkező telek megvásárlására is, és az eladó áfaköteles.
A szerzési adót csak egyszer kell megfizetni a lehívástól kezdve, és a következő években nem kell ilyen további adót fizetnie.

3. Az értékesítésre kerülő ingatlanok jövedelemadója

Ha egy horvátországi ingatlan tulajdonosa kevesebb mint 3 éve (az adásvételi szerződésben/ adásvételi szerződésben szereplő dátumtól számítva), és úgy dönt, hogy eladja azt, akkor a vételár és az eladási ár közötti különbözet után 20% jövedelemadót kell fizetnie. Ha úgy dönt, hogy a vásárlástól számított 3 év után eladja ingatlanát – nem kell jövedelemadót fizetnie.

4. Éves ingatlanadó, üdülőingatlanokra vonatkozó díjak

Ha Ön Horvátországban állandó lakhellyel rendelkező ingatlantulajdonos, akkor mentesül az úgynevezett éves ingatlanadó megfizetése alól, ahogyan azt itthon megszoktuk.
Ha Ön ingatlantulajdonosként nem rendelkezik állandó horvátországi lakóhellyel, akkor évente egyszer kell megfizetnie az úgynevezett helyi üdülési adót, amelyet az a helyi önkormányzat határoz meg, amely alá Ön tartozik. A díj attól függően változik, hogy milyen területen található az ingatlan, körülbelül 3 és 7 EUR között van az ingatlana hasznos területének m2-je után.

legmagasabb minősítés ⭐⭐⭐⭐⭐
MMCEPI 2023
;