Bulgária népszerű turisztikai célpont, amely számos gyönyörű várossal és üdülőhellyel rendelkezik.

Az alábbiakban felsorolunk néhányat Bulgária legnépszerűbb üdülőhelyei közül:

  1. Sunny Beach: (Napospart) Bulgária legnagyobb és legnépszerűbb üdülőhelye, amely az ország déli részén található. Gyönyörű, finom homokos strandokkal és azúrkék tengerrel, különféle éttermekkel és bárokkal, éjszakai élettel és számos tevékenységgel várja a turistákat.
  2. Az Aranyhomok: (Golden Sands) Bulgária északi partvidékén található, és az ország második legnépszerűbb üdülőhelye. Gyönyörű strandokkal, finom homokkal, fokozatosan növekvő azúrkék tengerrel és hegyekkel a háttérben rendelkezik. Ez az üdülőhely számos kulturális és történelmi látnivalót, különféle tevékenységeket, vízi sportokat és éjszakai életet kínál.
  3. Albena: Bulgária északi partvidékén található, és a gyermekes családok kedvelt üdülőhelye. Gyönyörű, finom homokos strandokkal, számos szállodával, étteremmel és bárral, aquaparkkal és számos gyermekprogrammal rendelkezik.
  4. Sozopol: Bulgária déli részén található, festői kis halászváros, gyönyörű strandokkal és történelmi központtal. Ez az üdülőhely nyugodt légkört kínál, amely ideális a nyugodt nyaralásra vágyók számára.
  5. Nessebar: Bulgária déli partvidékén található ősi város, amely az UNESCO Világörökség része. Gyönyörű történelmi központja van, számos műemlékkel és hagyományos éttermekkel.
  1. Sveti Vlas: festői üdülőváros Bulgária déli részén, a népszerű Napospart és Nessebar városának közelében. Kedvelt hely a turisták körében, akik nyugodt nyaralásra vágynak kellemes hegyvidéki és zöld környezetben. Összességében Sveti Vlas ideális hely azok számára, akik csendes nyaralásra vágynak, ugyanakkor közel szeretnének lenni a forgalmasabb üdülőhelyekhez és városokhoz.

 

Ezek az üdülőhelyek csak néhány a legnépszerűbbek közül Bulgáriában, és mindegyiknek megvan a maga varázsa.

legmagasabb minősítés ⭐⭐⭐⭐⭐
MMCEPI 2023
;