Mielőtt ingatlant vásárol Bulgáriában, tudnia kell a következő információkat, hogy a tengerparti ingatlanvásárlás igazán jó befektetés legyen. Mi is ragaszkodunk ahhoz a mottóhoz, hogy az ingatlan megfeleljen az Ön elvárásainak, örömet jelentsen Önnek és családjának, és magasabb színvonalat hozzon az életébe egy egészséges tengerparti környezetben. Ingatlantulajdonosként ezt az örömöt az év során többször is élvezheti, nem csak néhány napra, amikor nyaralni van.

 1. Kik fogják használni az ingatlant?

Az első dolog, amit figyelembe kell vennie, hogy az ingatlant saját magának vagy a családjának vásárolja.

Ennek megfelelően tudja megítélni, hogy mekkora ingatlanra van szüksége. Fontos azt is tudni, hogy befektetésnek vagy saját használatra vásárolja-e az ingatlant, vagy a kettőt kombinálni szeretné. Ha szigorúan bérbeadásra keres befektetési célú ingatlanokat, akkor érdemes olyan komplexumokat keresni, amelyek erre szakosodtak. Sok komplexum ugyanis szerződésben áll az üzemeltetőkkel és utazásszervezőkkel, erős értékesítési részleggel és jó marketinggel rendelkezik, és a nyári turizmusból származó bevételekre összpontosít. Ezért célszerű ilyen komplexumot választani.

 1. Kizárólag a szezonális időszakban vagy egész évben az apartmanjába fog menni?

Vannak, akik úgy döntenek, hogy csak a szezonban mennek a lakásukba, mert azt mondják, mit csinálnánk ott télen. A szezon Bulgáriában májustól októberig tart. Ez azonban az időjárástól függ. Az ilyen típusú, csak szezonálisan nyitva tartó komplexumokat Bulgáriában szezonális komplexumoknak nevezik.

Ha valaki úgy dönt, hogy például szilveszterkor, vagy akár húsvétkor megy a lakásba, akkor célszerű egész évben működő komplexumot választania.

 1. Milyen lakókomplexumok vannak Bulgáriában?

Bulgária már évek óta a szolgáltató turizmusra koncentrál, és fokozatosan fejlesztik azt. Az itteni komplexumok valóban jól felszereltek, kiváló felszereltséggel. Szinte minden komplexum rendelkezik úszómedencével, néhány komplexum a luxusra és a pihenésre összpontosít, és wellness, SPA, fedett fűtött medence, kezelések és teljes pihenés és kikapcsolódás. Sok komplexum családközpontú, így a gyerekek itt megtalálják a paradicsomot, beleértve az animációs programokat, míg a szülők viszont különböző edzőtermeket, tornatermeket és hasonlókat találnak. Néhány komplexum ismét kisebb, a pihenést és a nyugalmat célozza meg. A megfelelő komplexum kiválasztása nagyon fontos, hogy elégedett legyen és szívesen térjen vissza.

 1. Mi a jó helyszín számomra, ha nem ismerem Bulgáriát?

Mindenképpen érdemes tanácsot kérni egy ingatlanügynöktől, aki meghallgatja Önt, és tanácsot ad mind a helyszínnel, mind a komplexummal kapcsolatban. Mindannyiunknak más és más igényei vannak a tengerparti ingatlanvásárlással kapcsolatban, és keressük a számunkra megfelelőt.

Bulgária sok szép helyet kínál, mindenki kiválaszthatja a megfelelő területet. Sunny Beach üdülőhely az egyik legkeresettebb nyaralóhely, mivel a széles strandoktól kezdve a Nessebar történelmi városának közelségén át a víziparkok, bárok, éttermek, diszkók és rengeteg szórakozási lehetőségig mindent kínál. Sveti Vlas és Elenite falvak viszont a környező természetet és a Stara Planina-hegységben található zöldellő tájat kínálják. A helyi ökoútvonalak alkalmasak a túrázás és a természet szerelmeseinek. Ravda egy kisváros, amely hangulatos kisebb strandokkal rendelkezik, a helyiek egész évben itt élnek, így a kényelmi szolgáltatások egész évben működnek. Pomorie híres a különböző bőrproblémákra, például ekcémára és pikkelysömörre való gyógyiszapjáról. Van egy nagyon szép strand is, sok szállodával és bőséges szolgáltatásokkal. A borok szerelmesei értékelni fogják a helyben híres borászatokat. Például egy sómúzeumot is talál. Aheloy falu a legkevésbé fejlett turisztikai terület. Itt nagyon kedvező árú komplexumokat talál közvetlenül az első tengerszoroson. Obzor a gyönyörű, nem zsúfolt strandjai miatt is népszerű. Sok hely van, és biztosan megtalálja a megfelelőt.

 1. Milyen költségvetéssel érdemes megvásárolni egy ingatlant?

A költségvetés függ a komplexum szintjétől és elhelyezkedésétől, valamint a lakás m2 -étől és méretétől is. A tengerre és a medencére néző kilátás szintén növeli az ingatlan árát. Javasoljuk, hogy a költségvetés meghatározása előtt végezzen kutatást, és nézze meg a www.relaxproperties.sk weboldalunkat, ahol az ingatlanok aktuális árait találja.

Azt is javasoljuk, hogy inkább tegyen le egy kicsit több pénzt, és vásároljon egy minőségi komplexumot, amelyet a vezetőség rendszeresen gondoz és karbantart. Mi is tudunk tanácsot adni egy jó komplexummal kapcsolatban, vagy olvashat véleményeket a Booking, a Tripadvisor vagy a Google oldalán.

Nem javasoljuk, hogy alacsony áron vásároljon komplexumokat. Ennek egyszerű oka van, ezek a komplexumok nagy valószínűséggel kondicionálatlanok. Az együttköltözést 16-os törvénynek nevezik, és együttköltözési határozat nélkül nehéz lenne eladni az ingatlanát a jövőben, továbbá az ilyen ingatlanok ára nagyon lassan emelkedik, ezért még most is alacsony áron kínálják ezeket a komplexumokat. Emiatt nem szerepelnek a kínálatunkban. Célunk, hogy az ingatlan egyben befektetés is legyen. Ezért a honlapunkon csak olyan komplexumokat talál, amelyek engedélyezettek.

 1. A portálokon feltüntetett ingatlan ára végleges?

A különböző portálokon található ingatlan ára valószínűleg csak az ingatlanügynöki jutalékot tartalmazza. Bulgáriában az ingatlanvásárláshoz egyéb díjak is kapcsolódnak, mint például az ingatlanátruházási adó, a közjegyzői és a közjegyzői díjak. Ezek a díjak körülbelül 6-7%-on alapulnak, és a teljes árat csak a közjegyző határozza meg. Az egyszeri ügyvédi díj 500 EUR. A teljes díjról és a teljes vásárlási folyamatról honlapunkon a Vásárlási folyamat/Bulgária menüpontban olvashat.

 1. Szükségem van bolgár ügyvédre?

Bulgáriában már hosszú ideje csak egy és ugyanazon hitelesített ügyvéddel dolgozunk az összes végrehajtott ingatlanvásárláshoz. A nagyobb biztonság és bizalom érdekében minden ügyfelünknek bemutatjuk az ügyvédi kártyát és egy linket, ahol ellenőrizheti, hogy az ügyvéd jelenleg be van-e jegyezve az ügyvédi kamaránál.

Amit szintén fontos megjegyezni, hogy az ingatlanra vonatkozó pénzügyek az ügyvéd biztonságos őrizetében maradnak, amíg az ingatlan át nem kerül az Ön nevére. Mindent banki átutalással kezelünk, nem foglalkozunk az ingatlanfinanszírozás készpénzben történő megvásárlásával ez elsődleges fontosságú az Ön pénzének védelme és a cégünk nevének védelme érdekében is.

Az ügyvéd elkészíti a szerződéseket, ellenőrzi a tulajdoni lapok hosszadalmasságát és jogi érvényességét, képviseli Önt minden hivatalban, karbantartási szerződést köt a komplexummal. Az ügyvéddel együtt az Ön nevére történő víz- és áramátvitelt is intézzük, a bulstat számot (adószám Bulgáriában) és egyebeket. Tényleg rengeteg feladat van, de mindenképpen jobb, ha mindezeket a dolgokat egy helyi környezetből érkező személy készíti elő szakszerűen. Egy másik előnye az ügyvéddel való megbízásnak, hogy nem kell újra Bulgáriába utaznia az átiratokért. Mi mindent együtt intézünk Önnel együtt, kényelmesen, otthonról, és mindig előre tájékoztatjuk Önt minden lépésről.

 1. Mit tegyek, ha nincs elég pénzem az ingatlanra?

Nagyon gyakran szembesülünk ezzel a kérdéssel, különösen most, ebben az időszakban, amikor nem olyan könnyű jelzáloghitelhez jutni.

Javasoljuk, hogy ingatlanvásárlás előtt keresse fel a bankját, ahol számlája van, és ahová rendszeresen érkezik pénz. A bank tudja majd a legjobban tájékoztatni Önt a hitel vagy gyorskölcsön lehetőségéről, és mindent szerződésben rögzítenek. A bank ismeri Önt mint ügyfelet a legjobban, és ha bármilyen probléma merülne fel, halasztást kérhet. Ez mindenképpen a legjobb megoldás az Ön védelme érdekében.

Ugyanis nem bárki adhat Önnek kölcsönt ingatlanvásárlásra. 2010 óta minden hitelnyújtó cégnek be kell jelentkeznie a Szlovák Nemzeti Banknál. Az új cégeket időről időre be kell ott jegyeztetni, mielőtt egyáltalán kölcsönt nyújtanának Önnek. Erre az új fogyasztói hiteltörvény kötelezi őket. Ezért minden olyan céggel kötött szerződés, amely nincs bejegyezve, érvénytelen. Ellenőrizze, hogy a cég be van-e jegyezve a hitelezői nyilvántartásba, amely a http://regver.nbs.sk/ címen érhető el.

 1. Milyen díjakkal kell számolnom, ha lakás tulajdonosa vagyok

A víz- és villanyfogyasztás díjai. Minden lakásnak saját víz- és villanyórája van. A víz- és villanydíjak alacsonyabbak, mint nálunk. Bulgáriában az egyik legalacsonyabbak az energiaárak.

Meg tudjuk becsülni a közüzemi díjakat az adott ingatlanra.

Továbbá figyelembe kell vennie az internetkapcsolat költségeit is. Ezt egy bizonyos időszakra, különböző kedvezményes csomagokkal fizetheti.

Továbbá minden komplexumnak van egy meghatározott karbantartási díja (mint a mi javítási alapunk), amely a négyzetméterek alapján kerül megállapításra. A karbantartási díj tartalmazza a komplexum kezelését és karbantartását, a közös közösségi területeket, amelyeket Ön is használ tulajdonosként. Ide tartozik például a biztonsági szolgálat, a recepció, a medencék karbantartása, a kültéri zöldfelületek karbantartása, a közös területek takarítása.

Az ingatlanadót is évente egyszer kell fizetni. További információval szívesen állunk rendelkezésére személyesen.

 1. Hogyan válasszam ki a megfelelő komplexumot a megfelelő helyen?

Bulgáriában is: elhelyezkedés, elhelyezkedés, elhelyezkedés. Vegye fel velünk a kapcsolatot, szívesen készítünk Önnek egy személyre szabott, csak Önre szabott ajánlatot. Személyesen látogatjuk meg a komplexumokat, és szemlét tartunk, emellett tartjuk a kapcsolatot ügyfeleinkkel, és rendszeresen tájékoztatjuk őket arról, hogyan teljesít a komplexum. Ezért szívesen adunk Önnek tanácsot, hogy melyik komplexum lesz az Ön számára a megfelelő választás. Mi magunk is több lakással rendelkezünk, így mindig úgy mondjuk el a dolgokat, ahogy vannak, hogy Ön releváns és valós információkat kapjon.

 1. Megéri Bulgáriában ingatlant birtokolni?

A bulgáriai ingatlan nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy megvédje pénzügyeit az inflációtól. A lakóingatlanok árai a Fekete-tenger partján évről évre emelkednek, az euró 01/2025-ös bevezetése miatt további növekedésre van kilátás. Ezzel egyidejűleg Ön befektet és saját célra használja az ingatlant. Bizonyára egyetértenek Önnel ügyfeleink, akik száma évről évre növekszik, és már pozitív tapasztalatokat szereztek a tulajdonlással kapcsolatban.

 1. A megfelelő partner kiválasztása a bulgáriai ingatlanvásárláshoz

Javasoljuk, hogy a bulgáriai ingatlanvásárláshoz válasszon egy ellenőrzött ingatlanügynökséget. Nagyon tanácsos elolvasni az ajánlásokat és referenciákat az adott ingatlanügynökségről.

Ügyfeleink elégedettsége a legfontosabb számunkra. Számunkra nincs szebb dolog, mint amikor egy ügyfél felhív, és boldog és elégedett. A hab a tortán számunkra az ügyfeleink referenciái, amelyeket a Google-on ellenőrizhet: https://goo.gl/maps/SZT9LwJWy3gzyUgd8?coh=178571&entry=tt

Hisszük, hogy Ön is elégedett lesz a munkánkkal. Ígérjük, hogy mindent megteszünk!

Érdekli más kérdések, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal

legmagasabb minősítés ⭐⭐⭐⭐⭐
MMCEPI 2023
;