Minőségi borok kóstolása a DiVes családi pincészetben Pomorjában, Bulgáriában

Szeretne valami mást is megtapasztalni Bulgáriában, mint a tengerpartot? Ha a Napospart, Pomorie, Aheloy környéki üdülőhelyeken jár – van egy tippünk az Ön számára!

Jöjjön el és élvezze az 5 érmes bor felejthetetlen kóstolóját egy történelmi túrával kombinálva a helyi családi DiVes borászatban. Egy ilyen kóstolóra mindenképpen ajánljuk a taxit 😊

A kóstolót előételek és vizek kísérik: – rodopei pisztráng muskotállyal; – trákiai zöldségek (friss és szárított) rozéval; – bolgár sajt a Plovdiv régióból merlot-val; – Lukanka (helyi szalámi) a Stara Planina hegységből pamidával (a legrégebbi bolgár borfajta); – csokoládészelet Dives édes borral.

A pincészet nagy, 50 fős kóstolóteremmel és ingyenes parkolási lehetőséggel várja a vendégeket. Mindenképpen kóstolja meg a Mrelo Barrique Special Selection 2012 vörösbort, amely a világ legrangosabb borversenyén, a Decanter World Wine 2014-en a minőségi borok aranyérmét nyerte el.

A DiVes Estate Pincészet Nagy Simeon király történelmi dombvidékén épült, ez a domb a Napospart üdülőhelytől 10 perc autóútra található, Aheloy és Kableshkovo falvak között. Elhelyezkedéséből látványos kilátás nyílik a tengerpartra. A pincészet közelében lévő dombvidék délkeleti lejtőin szőlőültetvények és levendulaültetvények húzódnak. A szőlő a mérsékelten meleg nyaraknak és az állandó ősznek köszönhetően szépen érik. A meleg nap, a sós tenger és az állandó tengeri szellő nélkülözhetetlenek e bor ízének kialakulásához.

A hely Nagy Simeon királyról (863-927) kapta a nevét, mivel úgy tartják, hogy ő vezette és nyerte meg az Aheloy-i csatát erről a helyről Kr. u. 917. augusztus 20-án. Ez a csata a középkor folyamán az egyik legnagyobb európai csata volt. Eleinte úgy tűnt, hogy a bizánci csapatok dominálnak, de a legkritikusabb pillanatban Simeon bolgár király lovasságával és az addig bujkáló maradék csapataival megtámadta. A bizánci sereg szétszóródott, és a bolgárok megsemmisítették. Nagy Simeon döntő győzelmet aratott.

Jöjjön és élvezze a csodálatos bolgár borokat, amelyekről oly keveset tudunk!

  • A cím:
  • DiVes Estate Borászat
  • Simeon’s Hill 3. szám, település, Pomorie
legmagasabb minősítés ⭐⭐⭐⭐⭐
MMCEPI 2023
;