A tengerparti ingatlan vásárlásán gondolkodik a népszerű Horvátországban?

Akár nagyobb, akár kisebb ingatlant keres, egy tengerparti ingatlan nemcsak önnek, hanem szeretteinek is előnyére válik az elkövetkező években. Horvátország ugyanis az egyik legnépszerűbb ország azok számára, akik könnyen el tudják képzelni, hogy hosszú távon is itt maradjanak, és nem csak nyugdíjas korukra. A horvátok mentalitása és nyelve igazán közel áll a szívünkhöz. Ma már elég gyakori, hogy olyan horvátokkal találkozunk, akiknek Horvátországban van ingatlanuk, és akik egész évben élvezik a hosszan tartó meleg, napsütéses napokat, és nem csak a forró nyári nyaralás idején.

Azért, hogy a tengerparti ingatlanvásárlás öröm és ne gond legyen, íme az alapvető eljárások, hogy képet kapjon arról, hogyan zajlik az egész folyamat, ha ingatlanvásárlásra vágyik ebben a gyönyörű országban.

Mivel a horvátországi ingatlanvásárlást is megteheti.

  1. A helyszín kiválasztása

Először is fontos tudni, hogy hol tetszik Horvátországban, és hol tudja elképzelni a hosszú távú tartózkodást. Az ingatlanok széles választékát kínáljuk az isztriai – Krk szigeten, ahová egy szabad híd vezet a szárazföldről. A teljes tengerpart Zadartól Dubrovnikig. Krk, Brac, Hvar, Solta, Ciovo, Murter, Pag és mások. Az Ön preferenciáinak megfelelően találunk Önnek egy egyedi ingatlant, és amennyiben nincs lefoglalt hely, szívesen adunk tanácsot, hogy melyik tengerparti hely lesz az Ön számára a legmegfelelőbb.

  1. Igatlanajánlat

Nem csak a weboldalunkon látható ingatlanokat kínáljuk. A legnagyobb horvátországi ingatlanirodákkal működünk együtt, és nem áll módunkban, hogy minden ajánlatuk megtalálható legyen az oldalunkon. Az ingatlanáraink azonban megegyeznek a horvát ingatlanirodák áraival, ezért nem emeljük meg a kiegészítő díjainkat. Egyszerűen fogalmazva – ugyanolyan áron vásárolja meg, mint közvetlenül a horvát ingatlanügynököktől.

A megtekintések alkalmával a lehető legtöbb szabad ingatlant mutatjuk meg, és néha ezek is „titkos ajánlatok” közvetlenül a tulajdonosoktól, akik nem szeretnék, hogy az ingatlanportálokon közzétegyék.

 

  1. Személyes ingatlan megtekintés

Az év legjobb időszaka a személyes ingatlanok megtekintésére Októbertől áprilisig tart. A turisztikai szezon már májusban kezdődik és szeptemberben ér véget, és nagyon nehéz a bérleti szezonban, amikor a nyaralók az ingatlanokban tartózkodnak, megtekintéseket ütemezni. Továbbá az ingatlanok tulajdonosai nem mindig horvátok, és a kulcsokat és az ingatlanok bejáratait előre meg kell tervezni, hogy a tulajdonos tudjon róluk. Ezért a megtekintéseket jó előre megtervezni. Ezért ne habozzon kapcsolatba lépni velünk, és mi szívesen kifejlesztünk Önnek egy személyes ajánlatot, akár bérbeadásra alkalmas befektetési lakások, olcsó felújítandó házak, tengerparti építési telkek, új épületek, luxusházak, szállodák vagy üzlethelyiségek érdeklik.

  1. Az ingatlanok kiválasztásának folyamata

Miután döntött egy adott ingatlanvásárlás mellett, az első lépés az adott ingatlanra vonatkozó összes dokumentum áttekintése, majd a Jövőbeli szerződés – horvát előszerződés elkészítése. Ez a szerződés minden fontos dolgot rögzít, hogy a végleges adásvételi szerződés – az Előszerződés – következhessen. Mindkét szerződésben már fel kell tüntetni az Ön OIB (személyi azonosító számát). A Jövőbeli szerződéssel Ön már befizeti a foglalási díjat, ez az ingatlan árának 10%-a. A szerződéseket és az egész folyamatot a közjegyző és az ügyvéd intézi.

A végleges adásvételi szerződés (megállapodás) aláírása után benyújtjuk a kérelmet az új tulajdonos bejegyzésére a földhivatalban.

Végre – egy kis figyelmeztetés

Egyáltalán nem javasoljuk, hogy egyedül vásároljon ingatlant Horvátországban. Az ingatlantulajdonosok gyakran olyan információkat közölnek, amelyek nem teljesen igazak. A telkek elaprózottsága nagyon nagy, az épületek gyakran nincsenek engedélyezve, rendezettek vagy több család építkezik. A saját tapasztalataink alapján eddig egyetlen üzletet sem kötöttünk Horvátországban, ami teljesen egyszerű lett volna. Naponta kommunikálunk az ügyvédekkel arról, hogyan lehet a szerződéseket úgy módosítani, hogy azok az Ön javára váljanak. Egyébként a horvát nyelv lehet, hogy a nyaraláson a hétköznapi dolgokhoz könnyű, de a jogi nyelv teljesen más. Mindent úgy kell elintézni, hogy ne veszítse el a megtakarításait, és az egész folyamat jól menjen.

 

Kérdés, hogy milyen díjakkal jár a horvátországi ingatlanvásárlás?

Bővebb információért kattintson ide: https://relaxproperties.sk/kupa-nehnutelnosti-pri-mori-chorvatsko/.

 

legmagasabb minősítés ⭐⭐⭐⭐⭐
MMCEPI 2023
;