Függetlenül attól, hogy nyaralni vagy nyári vakációra utazik, vagy a horvátországi ingatlanjához utazik, további információkat készítettünk Önnek, amelyek segítenek Önnek és megspórolnak néhány eurót, amikor Horvátországba utazik..

Ezt a cikket elsősorban azon ügyfeleinknek ajánljuk, akik Horvátországba látogatnak, vagy már rendelkeznek az Adriai-tenger melletti kívánt ingatlanukkal. Ingatlanirodánk nem értékesíti vagy adja bérbe az ENC készüléket. A készüléket csak személyesen lehet megvásárolni. A horvát fél nem postázza, és nem is lehet megvásárolni, csak személyesen és a kijelölt helyeken, bizonyos nyitvatartási időben. További információért lásd az alábbi cikket.

Kezdésként szeretnénk emlékeztetni Önöket, hogy Horvátország 2023. január 1-jével csatlakozott a schengeni térséghez. Ennek következtében várhatóan az okmányok bemutatására irányuló határellenőrzés és az ezzel járó sorban állás a múlté lesz. Ez vonatkozik a Magyarországgal és Szlovéniával való határátlépésekre is. Horvátország 2023-ban csatlakozott az euróövezethez is, így kizárólag euróval lehet majd fizetni.

Horvátországban útdíjkapus rendszert alkalmaznak, így az útdíjkapunál háromféle fizetési mód közül választhat:

 1. érintés nélküli fizetési kártya
 2. Készpénzes fizetés euróval
 3. Egyérintkezés nélküli elektronikus ENC rendszer

Az átlagos útdíj 2023-ban 6 €/100 km volt. A nyári főszezonban, amikor a gépkocsik csúcsforgalma van, az útdíj +10%-kal emelkedik. Ez az I. és II. kategóriájú járművekre vonatkozik.

 

Mi az ENC rendszer

Az ENC (Elektronička naplata cestarine) az érintés nélküli útdíjfizetés horvátországi doboza. Az elektronikus fizetés egyszerű, kényelmes, időt és pénzt takarít meg 21,74%-kal! A többi fizetési módtól eltérően az ENC fizetésre fenntartott sávokat használja, és ezek a sávok mindig a leggyorsabbak és a legkevesebb autóval vannak tele!

 

Hol lehet ENC-t vásárolni Horvátországban

Ideális esetben úgy tervezi meg a horvátországi utazását, hogy közvetlenül egy fizetőkapunál, például a zágrábi Lučkónál vásárolhassa meg. Könnyedén feltöltheti a kreditet a weboldalon, újabban a mobilalkalmazás segítségével is. De SMS kuponokkal is a HAC értékesítési pontokon, fizetőkapuknál és újságárusoknál.

Az ENC készülék megvásárlására szolgáló fizetőkapus irodák nyitvatartási ideje általában:

Hétfőtől péntekig 7:00 és 20:00 óra között,

szombaton 7:00-12:00 óráig.

Helyszín: https://goo.gl/maps/QDcbrxFTAV5MobqX6

Más helyszínek, ahol ENC-egységet vásárolhat, a következők: Értékesítési iroda LUČKO, földszint – 1. szoba; ZÁHREB, Širolina 4, földszint; A3 NP BREGANA; A3 NP ZÁHREB – Kelet; A3 NP SLAVONSKÝ BROD – Nyugat; A3 NP LIPOVAC; A5 NP OSIJEK; A4 NP VARAŽDIN; A1 NP OGULIN; A1 NP ZADAR – Kelet; A1 NP DUGOPOLJE; A6 NP RIJEKA.

Az ENC útdíj egységenkénti ára 15 €.

Egy másik és legelőnyösebb lehetőség, ha minden egyes gépkocsi-kategóriához előnyös csomagot vásárol, amelyben egy feltöltött kreditpontot tartalmazó készüléket kap:

AUTÓKATEGÓRIA I.

 • Az 60€ árú S csomag egy ENC készüléket tartalmaz 15€-ért és 57,50€ értékű kreditet, 21,74%-os kedvezménnyel
 • .

 • Az M csomag ára 90 € egy ENC készüléket tartalmaz 15 €-ért és 95,84 € hitelt, 21,74 %-os kedvezménnyel
 • .

 • Az L csomag ára 120 € 15 € ENC készüléket és 134,17 € hitelt tartalmaz, 21,74 %-os kedvezménnyel
 • .

A JÁRMŰVEK KATEGÓRIÁJA II.

 • L2 csomag– ára 120 €
 • .

Hogyan kell feltölteni az ENC-t?

Többféle módon is feltöltheti a hitelét. Néhány a kényelmetlenebbek közül:

 1. A weboldalon keresztül töltheti fel https://prodaja.hac.hr/ – bejelentkezési adatait az ENC készülék vásárlásakor kapott szerződésen találja. Itt bejelentkezhetünk a portálra, egyszerűen feltölthetjük hitelkártyával a hitelkeretet, és ellenőrizhetjük a költéseinket is.
 2. Mobilalkalmazás feltöltés (HAC ENC) hasonló a weboldalhoz, csak egy iOS és Adroid alkalmazás áll rendelkezésre az azonnali feltöltéshez.

 

Itt talál minden egyéb információt az ENC-vel kapcsolatban: https://www.hac.hr/hr/cestarina/enc?etc=1

A fizetőkapunál maradjon az ENC feliratú sávban és shBoldog utazást kíván a Relax Properties!!!

 

 

 

 

legmagasabb minősítés ⭐⭐⭐⭐⭐
MMCEPI 2023
;