Bulgáriába befektetni nyereséges?

Hogy válaszoljunk erre a kérdésre, íme 10 ok, amely illusztrálja, hogy miért lehet a bulgáriai befektetés a legjobb befektetési döntés, amit valaha is hozott:

1. Az Európai Unióhoz való tartozás

Bulgária 2007. január 1-je óta tagja az Európai Uniónak.

2. Jelenleg stabil LEV, kilátások az új valuta, az euró bevezetésére.

Bulgária jelenleg az úgynevezett „euró-váróteremben” van, az európai valuta elfogadásának kilátásai 2025. január 1-jére vannak kitűzve. Emiatt a Fekete-tenger partján lévő ingatlanok várhatóan erős növekedési potenciállal rendelkeznek. Ez a tény az elmúlt években is megfigyelhető volt.

Az EU délkelet-európai (SEE) országai közül Bulgáriában volt a legmagasabb az ingatlanárak éves növekedése 2022 harmadik negyedévében, 15,6%, szorosan követve Szlovéniát 15,4%-kal.

Forrás: Eurostat, 2023.1.12.

3. Tagság a legfontosabb NATO- és EU-szervezetekben

Bulgária politikailag és gazdaságilag stabil országnak számít. Tagja az EU, a NATO és a WTO (Kereskedelmi Világszervezet) kulcsfontosságú szervezeteinek. Bulgária a schengeni övezethez való csatlakozásra is törekszik, és céljuk, hogy a világ legnagyobb határok nélküli övezetének részévé váljanak.

4. Megfizethető ingatlanok

Bulgária kiváló minőségű ingatlanokat kínál Európa egyik legalacsonyabb árainál; az ország fővárosában, Szófiában például alacsonyabbak az összehasonlítható kereskedelmi bérleti díjak, mint a hasonló európai városokban, például Budapesten, Prágában, Varsóban és Athénban. Érdekes a Fekete-tenger partján lévő ingatlanokba való befektetés, ahol már 37 000 eurótól valóban vonzó lakásokat lehet vásárolni nagyszerű lakóparkokban. Az európai valuta bevezetése óta az ingatlanárak várhatóan megőrzik értéküket, tekintettel a növekedésükre.

5. Alacsonyabb energiaköltségek

Ha úgy dönt, hogy Bulgáriából vonul nyugdíjba vagy dolgozik, jelentős megtakarítást érhet el az energiaszámlákon, mivel az áramköltségek nagyjából kétharmadával olcsóbbak, mint az európai átlag.

  1. Stratégiai földrajzi elhelyezkedés

Bulgária keleti stratégiai elhelyezkedése és kapcsolatai más, az EU-hoz tartozó országokkal. A szomszédos Törökország és Görögország növekvő ingatlanpiacai, Oroszország és a Közel-Kelet közelsége szintén jó jelek és előnyök e feltörekvő ország számára. Földrajzi szempontból Bulgária hatalmas természeti előnnyel rendelkezik, mind gazdasági, mind geopolitikai szempontból. Közvetlen hozzáférést tart fenn Európa néhány leggyorsabb és legnagyobb piacához (beleértve természetesen az egységes piacot is), és földrajzi elhelyezkedése lehetővé teszi, hogy kiszolgálja Európát, Oroszországot, Észak-Afrikát és a Közel-Keletet – a kulcsfontosságú feltörekvő piacok számára különösen az elkövetkező években.

  1. Felfejlett közlekedési infrastruktúra

Bulgáriának 4 nagy repülőtere van, amelyek összekötik a világ számos célállomásával. Ezek a nagyvárosokban találhatók – Szófia, Plovdiv, Várna, Burgasz. Valamint két fő kikötő – Várnában és Burgaszban.

Bulgária folyamatosan fejlődik kiterjedt és modern közlekedési infrastruktúrájának köszönhetően.

8. Éghajlat és természeti lehetőségekválasztja ezt az országot, mint nagyszerű, olcsó lehetőséget a nyugdíjas időszakra.

Minden hely és évszak nagyszerű, mert az országnak gyönyörű hegyei vannak, ahol az emberek télen szeretnek síelni, vagy nyáron pihenni, mert sok tengerparti falu van, amelyek tökéletesek egy nyári nap eltöltésére a tengerparton. A tél sokkal enyhébb a tenger mellett.

  1. Az utóbbi időben sok külföldi befektetést vonzott
  2. .

E lista elolvasása után talán nem lepődik meg azon, hogy Bulgária az utóbbi években sok külföldi befektetést vonzott. Ez már önmagában is nagyszerű ok, hiszen megnyugtatóan bizonyítja, hogy sok más befektető is nagy potenciált lát Bulgáriában. Az Egyesült Nemzetek Kereskedelmi és Fejlesztési Konferenciája (UNCTAD) szerint a közvetlen külföldi befektetések (FDI) beáramlása Bulgáriába folyamatosan több mint 1 milliárd eurós szinten maradt. Ez nem kis teljesítmény a gazdaság méretét tekintve.

  1. Gyors és könnyű bekapcsolódás a helyi közösségbe

A bulgáriai emberek a legvendégszeretőbb emberek közé tartoznak, így a helyi közösségbe való beilleszkedésed rendkívül könnyű. Az ételeket sem szabad kihagyni, Bulgáriában a helyi nagyszerű ételek széles választéka található, amelyek az évek során nem sokat változtak, és a bolgár konyha szerves részét képezik. A helyi konyhán kívül mindenhol találsz különböző egyéb lehetőségeket a világ konyháinak és ízeinek fogyasztására.

Itt nem nehéz boldogulni, hiszen a fiatal generáció jól beszél angolul, valamint más nyelveken, például németül, franciául, oroszul, spanyolul, olaszul. Ezeket a nyelveket gyakran tanítják az iskolákban, ahol a fiatalok nagyon érdeklődnek irántuk, és a jövőjük érdekében folyamatosan fejlesztik tudásukat.

 

 

Információk rajzolt

Forrás: Forrás:

https://www.startingbusiness.com/blog/investing-bulgaria

legmagasabb minősítés ⭐⭐⭐⭐⭐
MMCEPI 2023
;